Tuesday, December 27, 2011

‘DiGi iPhone 4SURE SIRI ANSWERS’



Selamat Datang Pembaca
Entri post kali ini adalah bagi jawapan Fi yang seterusnya bagi soalan di bawah ini


sebelum tu fi nak korang enjoy tengok video di bawah ni bagaimanakah penggunaan siri ini




Apple - Introducing Siri on iPhone 4S 




Baiklah, seperti yang sedia maklum iPhone 4S didatangkan dengan kehadiran Siri, jadi macam mana perasaan korang kalau mempunyai iPhone 4S dan boleh melakukan aktiviti seperti orang di dalam video ini, memang terujakan,   macam mana Siri ini boleh menjadi sahabat terbaek Fi???


1.SIRI CAN BE MY PERSONAL ASSISTANCE AND MY BEST COMPANION


#1. Siri boleh jadi "Personal Assistance" Fi, memang sesuai laa dengan Fi sebagai pelajar yang selalu lupa nak buat assignment, report lab, nak study, hehe boleh mintak tolong ngan Siri supaya selalu ingatkan Fi, dengan "Reminder".

#2. Macam dalam video di atas, memang seronok, Bole tanya tentang Suhu, Set Jam, Cuaca dan macam-macam lagi, lagi senang lagi Fi nak jadi sahabat baik ngan Siri Fi bole sembang dengan Siri.

#3.  Malah, banyak juga ada Siri disamping, hehe masa drive kereta bole tak payah la lagi nak type-type message, cakap jer ngan Siri suh reply mcg,hehe. Memang syok habislah!. Kadar Traffik lalu lintas pun boleh, senang la tahu bila jalan "jammed"..hehe.


2.DIGI CAN BE MY FAVOURITE PLAN MY BEST COMPANION


#1. Dengan kadar terendah Digi, Fi dapat berhubung dengan keluarga dan kawan-kawan Fi dengan mudah, malah masa bercakap yang lebih lama juga ditawarkan sebab itu Fi sukakan plan Digi yang menybabkan Fi rasa Digi pon bole jadi sahabat baik Fi

#2. Quota di dalam 3 package yang terbaek pun berpatutan dengan kadar digi, 1GB, 3GB, 5GB. Ini bermakna lagi banyak boleh online :D





THATS WHY!!!


I Hope...





1 comments:

  1. Mama: siri apakah Fi study sekarang
    Siri: tidak...

    ReplyDelete