Monday, October 31, 2011

HAPPY BIRTHDAY TO YOU

Salam Blogger 

30/10/2011
happy birthday to her <3

saper curik design ni aku lempang...copyright reserved

"camana laa tetiba aku leh lupe =__='...big mistake for me "

JMTI De'HACK :D




Salam Blogger
Baru-baru ni tempat aku belajar JMTI telah diHack oleh tiga orang budak @ student disitu juga...tempat kejadian berlaku di JMTI, dan bahan bukti direkod olehbudak bertiga itu sendiri :D

saksikanlah JMTI De'HACK

suara latar :: aku
suara background :: imi
recording :: Bulat
CERITA DISEBALIK VIDEO DIATAS
Pada malam tu kitorang nk keluar sebab mlm tu warden bgtau org nk tutup bekalan kuasa jmti nk mantainace kot...duk kat pondok pak guard tu..tapi tak leh kuar lak sbb warden tak bg..pastu kitorang nmpaklaa kenderaan TM kalau tak silap..pastu kitorang pon dtg laa idea nk rekod kasan jmti camana bile tutup bekalan kuasa nnti..dewan jugaklaa jd tempat kitorang bertandang..haha..dengan macho dan muka tak malu duk situ..selepas bnyk kali rekod tak jadi last2...pergh kitorang dapat hasil yang terrrrrbaek!!....style tak video kat atas..tak lama pon tak smpai satu minit kot.. :D

Friday, October 28, 2011

APABILA WE LOVE ART DISATUKAN DENGAN KUASA MICROSOFT EXCEL

Salam Blogger
pergh..sejuuuk3..musim hujan plak ni..mesti semua kecut duduk lam selimut kan..kan...kang..korang tau tak group WLA

WeLoveArt
::Ciri-Ciri::

1.sumer budak baru...haha
2.sumer kreatif kecuali aku :)
3.memang aktif ...tapi ader masa dye laa aktif..hehe
4.Artwork style

5.Barisan pentadbiran (ader lagi tapi takdak gamba lg..)
credit to :: NURDANI
 

6.jgn buat typo mcm aku buat..hak3...aku sorang jew bole..org lain tak bole.. :D
7.kuat merepek...memang kuat...erm memang
8.plg best dpt kongsi ilmu
9.best
10.terbaek!!!...hahahaa

MASTER OF MICROSOFT EXCEL

Salam Blogger
korang pernah tak usha blog ni...memang terbaek arr artwork kat blog ni...memang best arr blog ni...entri pon best kat blog ni..kalau korang pasan korang boleh nampak peralihan design owner blog ni

EH KAU NI...ASYIK DUK TYPE BLOG NI JER

BLOG SAPER!!??..

hehe...blog NURDANI..baru2 ni dye buat free vector gambar ahli WLA termasuk aku...vector pakai Microsoft Excel..mesti korang terkejut kalau korang tau ni..aku dulu pun terkejut dengar, hehe, memang kreatif arr, bukan calang orang boleh buat ni nak buat tone warna agy shape agy..aku tak reti kalau pakai excel ni, gambar aku pun dye buat vector, korang mesti nak tgk kan??, aku tau korang nak tengok..hehe


Amacam korang terkejut ak..aku tgk pergh..sama doe dengan gambar
TERIMA KASIH NURDANI
BLOG BELIAU


Thursday, October 27, 2011

SEGMEN | Lyssa Faizureen Ajak Kenali Blogger . Jom Serbu !!


Salam Blogger
nk msuk segmen lak lah..hehe.


Kenapa Aku buat Blog??
1.sebab minat
2.sebab seni..mcm kls seni laa plak..hehee :P
3.sbb aku ngadap 27 jam jd nk isi lagi masa lapang.. :P..haha

Pengaruh??
1.Designer2 yg ada kat Malaysia
2.Blogger Handalan hehe..
4./ketua GAnster..hehe..sumpah aku bergurau jer..hehe :P


10 + 1 FAKTA TENTANG AKU :D



Salam Blogger
ok tadi..eh...semalam cik Fyfy tag aku...jadi kenalaa jawab soalan beliau..aku pon tak tau pasal tag2 ni..yang aku tau tag3 kt FB jew..hehe..anyway TQ :D

CREDIT TO :: NURDANI FOR THIS DOODLE


10 + 1 FAKETA TENGETANG AKUU...*typo*

1.Aku memang kuat arr typo, typo tegarrrr, contoh kat atas tuh.haha
2.Aku Khairulsyarafi a.k.a Syarafi, Apie, Afi, Fi :D
3.umur aku 12 + 6 taon..hehe..jgn tgk badan jer..hehe
4.Duit aku abis kat makan..makan..makan dan makan..hoho..termasuk duit raya aku =__='
5.aku suka berkawan dan yang penting hargai,hormat,sayangi rakan anda..
6.Merepek tak abis2...walaupun tak masuk akal..hobi kot.. :P
7.Aku jadi gelak sorang2 kalau buat presentation..entah kenapa dan aku nk perbaiki yg tu.. :D
9.Aku minaaaattt sangar seni walaupun aku bukan aliran seni :D
8.Tak pandai melukis atas kertas tapi dalam laptop bole..hehe
10.Addict game,komputer,FB n Blogging..muahahaha

+
11.aku tak kreatif,takdak bakat seni :D
12.Aku tersilap susun no 8 ngan 9 tadi..hehe






okay siap...tu sedikit tentang aku..haha, sekarang ni aku nk jawab soalan cik FyFy...soalan maut dye bg..haha..


SOALAN CIK FYFY

1. Korang apa khabar?
Baek jer...siap bangun awal lagi ni..haha

2. Sihat tak?
refer to question 1.. :P

3. Apa pandangan korang tentang blog aku?
Blog FyFy berat tapi tak berat...mesti tak confuse kan...da smart da tuu bog FyFy

4. Apa pandangan korang tentang aku?
FyFy suke cari "TYPO" aku..hak3...

5. Korang nak tak datang Sabah?
Nak laa...tapi tak nak naek kapal terbang nk naik papan luncur jer pegi sana.. :D

6. Apa yang korang nak dari ku?
Of course laa duit...sbb nk beli MacBook,Samsung Galaxy SII,teblek,mcm2 agy arrr

7. Korang suka tak baca blog aku?
sukaaaa...best...kadang2 ader entry buat aku glak sorang3..hak3...tgk tuu aku da gelak daa

8. Sebenarnya aku dah tak tau nak tanya apa. Korang suka makan apa?
Aku suka makan makanan laa...hehe aku suka makanan western ngan McD n the geng

9. Aku suka fettucine carbonara. Korang suka tak? 
oooo tuuu.yang mane ek..amender tuu karipap ke??..hehe

10. Aku suka minum nescafe. Korang suka tak?
Sukaaaaa...tp tkleh minum bnyk takut takleh tidoo..hehe..tapi bile buat nescafe...2 @ 3 sachet..hehe kaw2

11. Terima kasih kerana sudi jawab tag ini. Lain kali nak kena tag lagi tak?
Bole jer...tag laa...sb aku tak phm mksud tag tu aper..hehe

Wednesday, October 26, 2011

Tuesday, October 25, 2011

PRESENT JER LAH!!



Salam Blogger
hari ini pagi tadi aku ada present untuk Norton Theorem..hehe..memang bedebar2 gle2 arr...haha..tapi sempat laa aku buat slide show lawok2 cket..haha..sampai lecturer aku pun gelak2..walaupun aku,imi,bulat present pasal introduction jer...slide aku camni..5 slide jer..nama pun present introduction jer..ahaha






tu jee tapi org lain sukee jee...haha..riuh kejap tadi..hehe..tapi lupa nk suruh org rekodkan...biasanya kalau aku duduk depan atau test kawad kaki sorang mesti jadi tak tentu arah...terketar3...menggigil..hahaah tapi kenapa ek..tu yang pelik tu...jadi nervous semcam jer...nasib baek tadi 3 org duduk depan present...fuuuuh.. :D


Monday, October 24, 2011

FIREFLIES :D



Salam Blogger
Semalam usha lagu omputieh best2...dan aku berkenan satu sagu ni..overall lagu ni best dari segi video dan lirik..hehe..mcm pengkritik lak pulak..tapi ni pendapat aku jelaa.. hehe..video musik yang menarik...jom layan!!!!

Owl city - fireflies


layan jer...:D

Sunday, October 23, 2011

MASA


Salam Blogger
=__="
aku bru jer bngun tido...aduh..petang tadi aku pening kepalaa..abih maghrib aku...waaaaaaaaa..memang masa tu amat penting jadi aku buat satu lagi design untuk Islamic Photo Design Contest JMTI :D.

sila klik design ni untuk besarkan..:D

masa memang penting dalam hidup kita..tadi masa yang palg bnyk digunakan ialah masa tidur kita...sbb manusia perlukan tidur yang cukup untuk memulihkan tenaga..jadi kita perlu bahagi masa kita..korang kenalah tentukan masa untuk korang belajar,bermain,makan,mandi dan yang plg penting masa kita beribadah, jika kita dapat bahagikan masa kita dgn baik..mesti kita dapat hari yang Pergh!! laa..hehe..aku tgk sampai ada kata2 hikmat seperti masa ibarat pedang, jika kita tidak memotongnya ia akan memotong kita...korang fahamkan aper maksud tuu, jadi masa apa sekrang...

bagi aku sekarang masa untuk design2..hehe..sebab petang td dah lama tidooo

Thursday, October 20, 2011

MAKAN DAN MINUM :D



Salam Blogger
Semalam tiba2 masa lapar aku terfikir pasal satu design...tapi tak tau ngapa...design pasal makan...kalau makan mesti korang pulun perabihkan...jadi aku amek sos sebagai icon dalm design ni..sbb aku tgk bila org makan mesti nk amek bnyk2...mcm sos...mesti ambil bnyk..tapi ada jugak orang yang tak mcm tu, ni aku amek sebagai contoh kalau minum pun sama sahaja.Korang pernah tak makan dan minum banyak2 sampai buncit2 perut..tapi tak besar2..
*mesti korang tak faham kan..haha..bior aku je paham takper..aku yang designkan...hehhe*

pernah tak??
pernah tak??

aku pernah..tu disebabkan akibat metabolisma dalam badan kita tinggi, kalau tak silap laa,tapi bg org yang mkn sikit jer dah menyebabkan gemuk @ berat naik baik tak payah laa makan ikut nafsu..bahayaaaaa kemungkinan boleh kena obesiti, amalkanlah minum air masak bnyk dan buah2 buahan..jangan makan ikut sedap selera je...kadang2 aku mkn pon camtu mcm bela hantu..hehe..jadi marilah kita sama2 berubah hehe..kalau nak lagi bagus mkn cara rasululullah makan.. :)



Assalamualaikum :D

Wednesday, October 19, 2011

#9 WORDLESS WEDNESDAY : BUNGA ROS

.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.

:D
*masih simpan sampai sekarang :)*

INCOMPLETE



Salam Blogger
Aku ader satu design yang lupa nk post kat blog..tapi design ni hantar tak siap..hehe..sebab masa takda nak siapkan..maklumlaa nk berjayaaakaan..hehe..kali ni aku buat poster..satu lagi sebab aku betul ketandusan idea sbb design tu nk cpt cket..hehe


ok pergi kelas dulu :D
jgn lupa klik gamba untuk tumbesaran





SERIUS FAILED :D



Salam Blogger 
pergh!!..memang lama da aku tak update blog ni sebab aku pergi camping bru ni,..haha...bnyk tol dugaan3 ni,tapi aku taknak cakap tentang camping tuh, aku nak cakap..ermm..eh..menaip pasal serius failed..korang nk tau aper yang serius failed nye hari ni...mesti korang tak tau kan...n korang nk tau kan *hiraukan jelaa =__='*

jeng3....

hari ni serius aku fail test jpj tadi..haha..sebab utama aku terlalu nervous,lps nervous aku jadi pressure,lps pressure otomatikallii aku jadi kalut3...haha...tapi yang pelik yang susah boleh buat, buat parking takleh buat..apodaa..haha..bukit jer lps., dan yang plg penting kat jalan raya aku da lps..Alhamdulillah :D

lps ni aku tekad nk buat lagi best..taknk kalut2 daa..sebab nnti aku taknak melayang lg RM50 hinggit..haha..cuti ader lagi..hehe ishhhh rasa nak meronggeng jer ni..haha


Assalamualaikum...

Saturday, October 15, 2011

IN PROGRESS



Salam Blogger
apa yang in progress nye...yela2 aku gtau..sebab aku tgk sekarang ramai sgt org wat doodle situ...doodle sana, doodle sini, jadi akunk mendodol jugak laa *tu kat atas tuu ^^^*...haha..subjek dri aku sendiri tapi in progress lagi laa sbb aku tak muka aku nk wat cmana, sebab aku guna muka aku sendiri jew..haha,yang aku leh buat sampai bahagian dahi jew..hahaha..

korang tau ke apa itu doodle @dodolll...jeng3...mengikut kefahaman aku contengan, jadi ikut ske aty dan jantung korang laa nak buat ape, buat sajalaa, jamban ke, mangkuk jamban ke,suma boleh,gamba korang tengah berak ke *please dont try this at home :D*...jadi kesimpulannya, aku kn buat sampai kat dahi aku jer sbb aku nk camping esok :D

Friday, October 14, 2011

SAPER BUDAK TEMBAM NI ?? :D

Salam Blogger 

Saper budak tembam ni...:D


XOXOXO :D


TEH + PULUT + DART



Salam Blogger
Alhamdulillah cuti pelapasan aku diluluskan..hehe..nk buat pe cuti pelepasan??..adalah..sambil3 mintak cuti tu sempat jugak aku sembang2 nge abang..hehe..siap maen dart lagi tuh..hehe..kitorang maen dart dalam bilik mkn kat jabatan TKE..hehe tak sangka aku nge imi dijemput mkn...smpai buncit prot3..hehe..teh 2 geas..siap tambah3, *mane laa tak buncit nyer =__='*...sembang sampai gelak2 arr tadi..

lepas jer makan aku maen DART * mcm tak pernah maen =__=' *..haha..aku laa plg terror maen tady..baek korang jangan percaya...angkat tangan korang cepat..hehe..aku first2 bling lari dr tempat target tu...kt luar truss aku target..org laen maen power3 jer..second baling biasa jer...blingan ketiga pergh...terbaek kot..tapi ada laa sorang last3 tak puas hati nge aku n imi..saper lg kalau bkan abang...baling2 dart pergh cket lagi nk kena kat tengah..haha

aku yang plg truk kot =__=' haha

MIMPI


Salam Blogger
korang pernah tak bermimpi..aku tak pernah..hehe.sumpah aku tipu..mimpi ni ader mimpi dari syaitan..ada yang mimpi dr allah...biasa korang impi dari mane...Australia atau Bangladesh atau Nepal atau England..hehe..atau dr Syaitan..atau orang lain yang mipikan korang..

jeng3...!!

sebab hari ini ade lecturer lelaki mimpikan aku...dye pun tak tau kenapa n aper motif mimpitu..aku pun tak tau...aku biasakan diri dgn lecturer tu panggil abang..hehe...tadi masa kat jabatan TKE dye teserempak ngan aku dye cakap semalam dye mimpikan aku...aku plak terharu...dye ckp lam mimpi tu aku takleh mkn sesuatu...tapi aper??...sbb setahu aku aku semua makanan ak ngap...hehe..badan jer kecik tapi bab makan hahaha..dan haha..

tetapi!!!

msih lagi buat aku tertanya2 apakah mnder itu yang aku takleh mkn...aduuh...masih lagi tertanya..abang jawablaa..apadia..hehe, setahu aku makanan yang aku tak leh makan adalah makanan haram, khinzir, bangkai and so on..hehe...pendapat aku org yang mimpikan kita ni mesti org yang special..ermm tolong jangan percaya yee...biar aku jer yang percaya..haha..

"Malam ni tak leh tidoo..lalalala.."
*takdak kaitan dengan perkara kat atas*

Assalamualaikum...

Thursday, October 13, 2011

MENGANTUK


Salam Blogger
Dah dua hari aku ngantuk gile...sampai mata terkelip2...mcm kelip2..haha..sbb jeng3....sebab aku tak cukup tidolaa..hehe..pastu tadi lps jer test n abis kls...pergh puas hati aku tidoo..haha...sampai tak ngantuk dah ni..

korang tau tak!!

taaakk tau!!!

=__='

manusia memerlukan tido yang cukup selama 6 jam...kalau tidak bole kena penyakit..boleh menyebabkan keletihan mental dan fizikal..mental penting untuk org yang belajar...betul sbb aku ada terbaca article sal ni...hehe.kalau terlebih pun tak boleh..boleh menyebabkan kecendurungan untuk obesiti..jeng3..tapi aku 2 aku da alami..memang betol.terutama lam kelas..sampai pegi tandas tertido lam tandas..haah =__='..

tapi sekarang bukan aku tak nak tidoo...aku da tak boleh tidoo disebbkan tido yang panjang tadi..haha..smart tak doodle kat atas..lme da aku tak design mnde2 camtuh..hehe..mklumlaa "sibuk"...yelaa report assignment...tapi sng je nk atasi tuh JANGAN TANGGUH..hehe

::TIPS2 SENANG TIDURR::
1.suh kawan @ roomate korang dodoikan kalau tak jadi suh dye lempang
2.korang guling2 turun tangga... :D
3.korang lompat2 atas katil tak tentu arah
4.jahit mate o__0'
5.makaaaaaann..hehe


Wednesday, October 12, 2011

SELAMAT HARI LAHIR PUAN FADZILAH :D



Salam Blogger
tarikh hari ni 12.10.2011, korang tau hari ni hari pe..tak tau..haha...hari ni adalah hari best untuk seorang insan *ayat tak leh bla..haha*...iaitu hariii RABU..hehe...bergurau je..hari ni merupakan hari lahir Puan Fadzilah a.k.a Manje..Kami bertiga menganggap dia sebagai kakak kitorang sendiri..kitorang selalu sembang ngan dye, kongsi masalah kalau ada...dia sentiasa membantu kitorang semasa berada di dunia perantauan memang banyak sangat jasa dia kat kitorang...kitorang memang sayangkn beliau..hehe..beliau merupakan seorang yang hypersesitif tau.....hehe 
*ayat aku sume tak leh blaa..ahahaha*

hadiah??
aku bg kad je..cume design sendiri jew


HASILNYA ::



DAN

time kasih untuk ni


:D 
SELAMAT HARI LAHIR

#8 WORDLESS WEDNESDAY : THE KEK


hehe <3

Tuesday, October 11, 2011

"SEGMEN NASZ : MEH KRITIK BLOG GUA"

nak joik klik banner :D

Salam Blogger
malam ni aku penat ckit nk blogwalking jadi aku join segmen ni jelaa korang nk kritik...kritik jelaa..kalau ada apa2 kekurangan bgtau...kalau aku ada masa bolehlah aku ubah2 sikit :D..tapi bila mengkritik berpada2 yee..hehe

Selamat malam korang 
*aku tak nak tido lg nk siapkan kerja :D*