Monday, January 2, 2012

NOSTALGIA #2 :: TAPE

Salam Blogger
Sebelum klik sini dulu yer
>Klik Sini<
>Klik Sini<
>Klik Sini<
Ermmm...tape oh tape, lamee da tak nampak korang..hehe, kalau dulu pakai video tape je kan, sekarang tudiaaa, pakai CD,DVD,BLUERAY, mak aih, canggih, adalagi yang lagi canggih, pakai sedut-sedut jer, sedut??...downloadlaa, siap kena install apa namaaa, ermm...apa namaaa, codec??...haaa! kena install codec kat laptop baru leh tgk..haha, tujuan aku tulis ni sebenarnya aku nk sambung memori yang aku jumpa tadi, hehe, memang benar2 nostalgia laa..sekarang kalau kitgk DVD citer RM 10 jer kan, kalau dulu terbalik video tape tuu lebih kurang RM 10 gak laaa.

Cuba korang fikir DVD sekeping jer, kecik jer, bulat jer haha, boleh jer jual mahal...ish3, Video tape murah plak, padahal video tape tu empat segi, bersegi-segi, ish3 besar dan berat pulak tu, tapi jual 10 HINGGIT jer..., kadang-kadang perkara macam tu laa yang buat kita rasa pelik nak menonggeng memikirkannya..

Itu dulu Fi oiii...sekarang dunia da maju, sekarang mana ada da orang jual tape, sekarang orang maen DVD n sedut-sedut jer, siap ngan home theater lagi tuh, haha.

Tapi Fi pikir balek, mesti sekarang dunia dah "Upside Down", korang faham tak?? Fi ni bukan pandai sangat pon bahasa Inggeris, hehe, maksudnya dah terbalik laa, sebab DVD plak orang jual murah dan ader pulak orang nk beli tape-tape yang lame tuh dgn harga mahal....sebab apa?, sebab antk cakapnya..ish3

My Favourite Tape


Go, goooo power ranger, haha..best gak power ranger nie, ultraman plak dah lama aku minat, sampai sekarang pon aku minat agy, starwars pon :D


mari belajar membaca..haha :D


tudiaaa..satu kotak Fi simpan..muahahaha. :D


7 comments:

  1. tape cerita kanak2 aku tah lepas mana .. mak aku dah buang kot .. =P .. tape paling byk skali , cter hindustan , sbb ayah aku mnat hndustan .. =P

    ReplyDelete
  2. banyak tuu... dulu2 xde pn tape player kt rumah... nengok rumah member/saudara mara je..
    (tahniah entri ni cuma ada 2 typo je)

    ReplyDelete
  3. @madnip :: hehehe...nasib baek mak aku sifat
    sentimental vlue dye tinggi

    @keri ikhwan :: adakah itu pekerjaan anda :D

    ReplyDelete
  4. banyaknya... saya tak pernah ada 'tape' macamtu... saya cuma ada buku2 sahaja hehe ~

    ReplyDelete
  5. wah..manyak lu punyer..kasi pinjam siket..keh3

    ReplyDelete
  6. @manje :: memang banyak arr..buku pon bnyak gak nie...tapi sumer sal komputer n komik..hehe :D

    @CikTeddy :: nak pinjam..bayor!!! :P

    ReplyDelete