Tuesday, November 5, 2013

ILLUSTRASI " ADOBE PHOTOSHOP & ADOBE ILLUSTRATOR SHORTCUT "

Penggunaan 'Shortcut' dalam penggunaan Adobe Photoshop kurang digunakan dalam kalangan pengguna perisian ini. Tapi ianya adalah salah satu cara untuk mempercepatkan masa dalam penggunaan perisian ini. Adalah salah satu silap besar jika kau orang semua tidak menggunakan 'Shorcut' ini. Jadi di sini saya sharekan illustrasi tentang 'Shorcut' dalam perisian Adobe Photoshop dan Adobe Illustration yang dihasilkan oleh Hongkiat.com untuk kalian semua. 

Selamat mencuba!

Adobe Photoshop Shortcut

Sumber : Hongkit.com
Adobe Illustrator Shortcut

Sumber : Hongkiat.com
Sebenarnya illustrasi diatas adalah wallpaper yang di'share' oleh website Hongkiat.com. Terdapat pelbagai saiz bagi setiap resolusi yang berbeza. Bukan sahaja Photoshop dan Illustrator tetapi Adobe In Design dan Flash juga disertakan bersama beraneka resolusi.


Sekian.

29 comments:

  1. Pastila wajib gune shortcut tuk nampak kunon2 rajin no haaa...hihihi
    tp mmg bagus jgk shortcut ni,mengajar otak tuk multitask dlm masa singkat.eiceh.
    illustration tersebut sgt2 la menyenangkan users!kudos lah~

    ReplyDelete
  2. yeahhh.. benda ni la aku nak slma ni..

    aku pnh jumpa yang macbook punye je.

    tq bro.

    ReplyDelete
  3. Cam best je,tp shortcut ni nmpk simple berbanding ad shorcut ps juga ctrl+shift+ ? + ? Tu yg susah sbb byk kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeh kalau tiap2 hari mengadap tidak ada masalah pun :)

      Delete
  4. thanks bro. ada yang xtaw lagi shortcut dia.
    nak copy entry ni, nanti kasi credit :-)

    ReplyDelete
  5. shortcut mmg best..byk mmbantu..tp bile slalu guna ps, nak masuk ai, slalu ttukar shortcut..huhu..

    ReplyDelete
  6. terernye syarafi dengan photoshop
    jari jemari ni selalu lukis pakai excel je, dgn photoshop mmg awesome hasilnya
    tp x berapa arif sgt

    ReplyDelete
  7. Salam.

    Thanks fie for sharing. Biasa guna shortcut, tapi still ada tools yg tak berapa ingt shortcutnya,hehe

    ReplyDelete
  8. hahaha...skit2 je tahu shortcut ni.. :D

    ReplyDelete
  9. Cool! :D Aku amek > aku print atas sticker > aku nk tampal ats keybod aku. Apehal kt potosop tu dh jd hongkit plk. apa x songket kan je terus? Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh ini bukan aku yang buat...hongkiat yang buat..ahah :D

      Delete
  10. fiza jrg gune shortcut sbb tak biasa lagi..kalau orang pro ni segala shortcut dia hafal..apepun thanks fi share ni..mane tahu lepas ni boleh ingat nak gune :)

    ReplyDelete
  11. haah la aku pon jarang guna shortcut takut sesat jalan ehh? *nampak nau lari tajuk

    ReplyDelete
  12. adala guna sket2.. lg senang pakai shortcut kalau ingat la. dah guna jarang2 tu lama2 lupa balik

    ReplyDelete
  13. tak penah tawu.. ni first time. sbb baca entri fie ni la.

    ReplyDelete