Sunday, November 10, 2013

RUDIMENTAL


" Rudimental are a British electronic music quartet, producing mainly Drum & Bass and are signed to Asylum Records and independent label Black Butter. The quartet consists of songwriters and producers Piers Agget, Kesi Dryden, Amir Amor (Amir Izadkhah) and DJ Locksmith (Leon Rolle). The group rose to prominence in 2012 when their single "Feel the Love", featuring singer John Newman, topped the UK Singles Chart.[1] The group have released further singles since, including "Not Giving In" (featuring John Newman and Alex Clare) and 2013 single "Waiting All Night" (featuring Ella Eyre) which also topped the chart in the UK."

-wikipedia-

Salah satu sebab aku berkenan band musik elektronik british ni sebab kebnyakan musik mereka "based on inspiration" sesebuah kehidupan seseorang!, layan!.


Sebuah Video Klip Musik 'official' bagi bertajuk 'Waiting All Night' yang diinspirasi dari kisah benar. Kisah benar bagi warga San Francisco dilahir dengan bakat Juara BMX dan pelakon iaitu Kurt Yaeger. Beliau mengalami kemalangan 2006 dan cacat. Dengan bantuan dan semangat kawan-kawan dan keluarga, beliau dapat bangkit dan berusaha semula dalam kariernya sebagai pemain aktiviti lasak BMX. Semua pelakon didalam video ini adalah watak sebenar.

 Bagi aku, kawan-kawan ni sebenarnya boleh dikategori dalam bahagian sensitif sikit.
"Ops bukan sikit tapi banyak"
-khairulsyarafi-

Sekian.

6 comments:

  1. Aku dah tngok video tu. Terlalu focus dgn video tu sampai aku lupa nak menghayati lagu. aku rasa video tu memang awesome. friendship diorang pun awesome.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memeang terbaek laaaa diorang ukhuwah diorang!!

      Delete
  2. seyes aku terharu.semangat untuk bangkit satu.. tapi aku lebih terharu dengan kengkawan dia yang sangat supportive.giler ahh

    ReplyDelete
  3. bagus kawan dia bagi supportive sampai dia pun senyum bangkit semula...

    ReplyDelete