Friday, January 3, 2014

ARTWORK PERTAMA 2014 : "FANTASY"


Maknanya bolehlah bukak portfolio artwork baru bagi tahun 2014 ni. Yang lama kena simpan. Beratus-ratus artwork aku simpan dalam portfolio. Tapi yang jenuhnya nak asingkan satu-satu. Tapi kalau aku upload kat internet buat portfolio boleh ke? . Bukan apa. Kadang-kadang rasa macam tak selamat je. Maklumlaaa, sekarang jenayah tiru-tiru ni makin ramai. Makin lama, makin ramai penjenayah. Kih3.

Artwork aku kali ini bersempena tema 'Fantasy'. Aku anjur buat artwork bertemakan 'Fantasy' atau 'Fairy Tail' kat group WLA. Terus-terus je bermaya tengok WLA. Tapi mungkin semalam je kot. Nasib baik ada sambutan jugak semalam. kih3. Saja Test kat WLA. Masih bernyawa n hidup lagi group tu. Terima Kasih kawan-kawan yang memberi feedback kat group tu.

Original Tone
Blue Vintage Tone
Kalau bab-bab tona aku masih mempelajarinya. Agak Sukar nak dapat tona!. Amat Susah walaupun dah ada tutorial kat internet, tapi itu perlukan pengalaman. Curve lagi, Level lagi, Selective Color lagi. Pening gua!. Pening-pening lalat pun ado.

Komposisi gambar asal.
Harap maaf ini adalah model cap kaki tiga jadi gayanya macam 20 sen jela. Camera pun cap 30 sen je. Tak jauh sangat beza je. 10 sen je beza. Artwork lagi arr 10 sen je jadi. Cincai-cincai je kali ini.

Sekian.

11 comments:

  1. Fi, artwork Fi semuanya awesome. Seriously.. Teringin gila nak ada header yang lawa macam Fi..

    ReplyDelete
  2. aritu zombie.. ni plak macam pmbunuh zombie.. ade kesinambungan rupanya.. haha..

    ReplyDelete
  3. style la walaupun muka budak2 =D

    ReplyDelete
  4. stylish gila laa artwork,,jelous nih,,hahaha
    keep it up :)

    ReplyDelete
  5. Sorry tak dapat join.plus takde orang tag pun suruh join.hahaha..cincai ape camni fi..terbaik kot!leh ajar fiza lepas ni untuk 2014 :)

    ReplyDelete
  6. rupanya gmbar asal pun memang ada kapak. ingatkan kapak tu cantumkan dari gambar lain.
    mana curi kapak tu?

    ReplyDelete
  7. nak serang zombie ke.. ke main aura-aura tu. cun habies

    ReplyDelete
  8. cantik..pandai la bro edit gmabar ni..

    Kepada pembaca lain,sila la lawat laman saya disini,banyak info yang anda belum tahu>>klik sini :-)<<

    ReplyDelete