Tuesday, February 18, 2014

PHOTO RETOUCHING

Selamat pagi semua, aku dah lama tak hapdet blog. Motif aku cakap ?. Sangkakala pun tak dapat menjawab. Aku dalam proses mengasah teknik sebenarnya. Aku sibuk bekerja sampai tidak sempat menjenguk jendela ruangan monolog ini. Nasib baik ada seseorang yang menemani aku. Terima Kasih. 

Photo Retouching adalah merupakan istilah bagi teknik memperkemaskan gambar yang telah diambil. Segala jenis aneka rekahan bumi pada muka akan hilang termasuk jerawat. Juga merupakan teknik yang memerlukan kesabaran tahap cipan. Cipan pun tak sampai tahap ni. Haha

Aku pun masih di tahap paling rendah
Sedang mencari ilham dan masa untuk tajamkan.

P/s : Model tak berbayar
" Ilmu seseorang bukan dari fizikal. Ingat ? "
-khairulsyarafi-

Sekian

7 comments:

  1. itu model ke..awek tu. *mehem* boleh tak ajarkan macam mana nak guna function video & animation dalam PS ? dalam versi bahasa melayu. :D

    ReplyDelete
  2. ohh tya..pernah jumpe masa event blogrrr..btw,fi retouching n effects tu dari manipulate?ke cemana?nk try buat gak

    ReplyDelete
  3. okay pernah jumpa tya. baik orgnya.:)

    ReplyDelete
  4. cun la siap ada bling bling kat belakang

    ReplyDelete
  5. buat satu mcm ni kat deno boleh? muahaha :p

    ReplyDelete