Saturday, April 14, 2012

KERAS HATI ? HATI BATU ?

Salam Blogger

Tick!!, Tock!!, Tick!!, Teck!!, jam menunjukkan pukul 9:30 malam, hari pun dah gelap, ehem - ehem!!, oi syarafi oi!! tak payah duk buat ayat novel SANGATlaaah, hati batu?, keras hati?, lebih kuranglah tu kan, itu perumpamaannya. Bukan amek pistol bubuh batu buat peluru pastu tempak ops tembak tepat kat hati yang syahdu. Maaf itu adalah jawapan yang salah. Nah amek kaw satu bijik gula-gula duaploh sen.

Korang pernah rasa keras hati?, rasa nak marah jer kerjanya, haha nasihat kali ke empat ribu duaploh kali pun tak leh pakai kat orang macam ni, bagi yang rasa tak pernah rasa keras hati tu, cepat amek phone laju-laju taip "ON Hatu" dan hantar ke 33333333. Tapi kalau ada smartphone lagi senang donlod jer kat market.   P/S :: "Hatu" stand for Hati Batu..:P



*tarik nafas*

*hembus*

*tarik nafas*

*errk!!* 

*haaap...tuih*

 kalau korang rasa hati korang dah keras sangat, mai sini aku nak share sikit tips-tips untuk korang, memang bole pakai arr tips ni, sumbernya dapat masa sembahyang jumaat kelmarin antarannya adalah


CARA ELAKKAN KERAS HATI

1.Banyakkan membaca Al-Quran dan Berzikir
2.Rendahkan diri...dengan Allah
3.Dekatkan diri dengan majlis ilmu dan jauhi maksiat bukan mat sihat
4.Ingat mati

Ada korang terpikir nak buat benda ni, kalau tak. Jom ramai-ramai buat dan amalkan, bukan untuk aku sorang tapi untuk aku dan semua orang. Dan ingtlah jangan sombong - sombong tau.

TAPI!!!

kalau diri korang adalah 

"ORANG - ORANG"
maka jangan laa ikut

hehe jangan maraaah - marah nanti cepat tua

:)

12 comments:

  1. egois, fidz p0n same. Tak diketok tak beringat.. Kurang amalan fidz ni. T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. fi pun apatah lagi...lagilaa tak cukuplagi amalan fi ni..huhuhu

      Delete
  2. adeh.. fi ni... buat lawak pula... boleh terkeluar karipap seketul.. haha..

    btw thanks atas tips tu.. :)

    ReplyDelete
  3. haha... kelakar pulak. tp bagus entri ni.

    ReplyDelete
  4. Jangan le keras hati sangat kan..lembutkan hati buat tips tu semua kan..cair mcm air batu..semoga dipermudahkan. thanks for share fi.

    ReplyDelete
  5. kehkeh...insyallah kalau kita jauhkan dari dari sifat2 mazmumah nescaya hati kita takkan jadi batu ..kehkeh

    ReplyDelete
  6. semoga anak mama tak keras hati, tapi lembut sgt tak leh jg kena sederhana, rasulullah s.a.w pun suka bersederhana. kalau lembut sgt cam sotong kang padan ke pijak dek org lain jer... karipap??? laa balik baru ni tak cakap nak karipap.. haishhh

    ReplyDelete
  7. saya buntu ni..

    ReplyDelete