Thursday, October 4, 2012

CERITERA KHAIRULSYARAFI

KHAIRULSYARAFI
Aku dah start lancar balik, type pakai keyboard ni, walaupun keyboard ni melekat je kat laptop aku ni, HaHaHa, tak banyak pun aku gelak, tiga kali je, tiga kali je, tiga kali je, ulang pon dah tiga kali je, 

nampak tak permainanya?

 Ulang - alik, Ulang Alik, Ulang Alik, duduk depan laptop, pakai jaket biru JTM, bunyi kipas macam cengkerik tengah menyanyi lagu RAP, pandang kiri jumpa kertas pink, pandang kanan jumpa kertas warna biru. Angkat "MOUSE", ambik kertas assignment dijadikan pulak "MOUSE PAD", memang serasi, macam air sarsi. Tiba - tiba rasa nak minum air sarsi pula.

(tiba - tiba) Janji ada Saksi (tiba - tiba)

Macam biasalah,buang jaket JTM, buang sut attromen pakai balik baju MONSTER, helmet SGV, tutup VISOR takda rupa, naik motor plate CAP, tiada lagi mood GHOST RIDER, bawak motor macam APEK pulang petang ke rumah. Macam tak biasa, baju yang di pakai, terkebil-kebil melawan arus angin kentut RIDER motosikal yang lain. Muka aku tahan je. Sesetengah je.

SO?

Bawak diri, senyum, press minyak steady dan slow - slow, ikut arah angin, hilang masalah SEKEJAP
SEKEJAP JE
SEKEJAP JE LA
LAAA SEKEJAP JE

"CERITERA KHAIRULSYARAFI"
"HaHaHa"


17 comments:

  1. Replies
    1. celaru dan ligat tapi ada makna disebaliknya:)

      Delete
  2. Replies
    1. okkaye mekasiih :3...practice make perfect :)

      Delete
  3. Replies
    1. ni bukan berfalsafah, tapi monolog dalaman :)

      Delete
  4. ini menaip sambil tengah rapp ke ape ni.. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yoooo...get the music now....yoyoyoyo!! main yoyo :P

      Delete
  5. Memang cool cara anda hilangkan masalah. Ohsem :)

    ReplyDelete
  6. Hahaa! takboleh blaa la.. boleh pulak tetiba rasa nak minum sarsi XD

    ReplyDelete
  7. it okay Long, mama selalu jer serabut, u always like me.... semalam serabai, capai penyapu menyapu sapu dapur n dining hall 10 kali, mop 20 kali sambil menangis, lap air mata guna tgn kanan tangan kiri, .... perghhh tension pun hilang... yup anywhere everywhere, manywhere.... actually we are ALONE without no one. only HIM its ok... just let it be.... jgn kita kehilangan DIA, mengadu padaNYA. DIA faham. Alhamdulillah.

    ReplyDelete