Saturday, August 24, 2013

" THE AMAZING 'TEDDY BEAR' JOURNEY "

" The Amazing Teddy Bear Jouney"
-khairulsyarafi-


Aku datang dengan penuh perasaan, Aku juga makhluk yang mempunyai perasaan. Aku suka menyimpan nostalgia dan erti kata lain aku adalah sperti kamera lama yang telah usang. Hari demi hari aku sampai di sebuah planet. Sebuah planet yang didiami manusia. Ia dipanggil planet bumi. Sesiapa jumpa aku, 'En.Teddy' aku perkenalkan nama aku. Tidak susah dan hanyalah mudah untuk kata-kata yang manis sahaja.


Disebuah kotaraya metropolitan, aku memerhati. Ada satu spesis di bumi. Manusia. Spesis ini pula dibahagikan kepada dua. Satu spesis berjiwa hamba dan satu lagi spesis berjiwa kacau. Spesis berjiwa hamba ini aku menabik hormat bak kata warga British adalah 'Respect'. Jiwa mereka istimewa kerana kehidupan mereka normal. Implikasi jiwa mereka, mereka selalu ditindas. Salah satu lagi spesis jiwa kacau. Segala-gala jiwa mereka diserahkan pada kerja sahaja. Wahai Tuhan yang Maha Agung selamatkanlah mereka. Hasil gabungan kedua-dua spesis ini, kotaraya metropolitan ini menjadi kelam dan semakin kelam.


Aku meneruskan sehingga penghujung perjalan aku, Sudah jauh aku mengembara, Sudah lama aku menghilang dari kampung halaman. Sudah lama. Hari makin hari, makin ramai aku mengenali. Beraneka karenah aku belajar. Paling penting spesis disini mempunyai apa yang aku tiada. "Hati". Sungguh indah jikalau aku mempunyai "Hati". Selamat Tinggal 'Bumi' berpenghunikan makhluk yang mempunyai ' Hati '.
Aku pulang

"Jangan Pergi En. Teddy!!!'
jeritan spesis berjiwa hamba

" The End of Amazing Teddy Bear Journey"
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sekian
Ini adalah satu design siri yang ditulis khas oleh khairulsyarafi a.k.a BerukSarkastik
Tiada kena mengena dengan yang masih hidup atau yang telah mati
setiap gambar manipulasi khas oleh khairulsyarafi art e design
Hak Milik Terpelihara

44 comments:

  1. hebatttt... undi fi dan alieef.. tedynya menang tu satu ke anyak ek.. kalau korg dua org menang kongsi2 eh.. jgn gado2..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpa akak...'katakanlah' kami berdua menang, takpa fi bagi alief :)

      Delete
  2. semartnyer teddy pakai suit!!!awesome

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tengok lagi teddy bear pakai baju ballet :P..haha

      Delete
  3. Teruja pulak tengok design ni. Rasa macam semangat. Konsep.dan penceritaan yg menarik.

    ReplyDelete
  4. awesome ! :D feeling gila la ayat tu

    ReplyDelete
  5. Suka design fi dari dulu hingga skrg.. salah satu sebab .. phyatan jiwa tu. Klo tnya abam 40an mereka akn kata anda lejen ... XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih bisk0t, amat-amat menghargai! :)
      klo abam 40-an tu jumpa fi..mesti terkejut..ahaha

      Delete
  6. walaupun saya tak berapa faham ayat macam tu sangat, tapi semua gambar rekaan fi tu awesome!

    ReplyDelete
  7. cerita dah awesome da.. campur plak ada gmbrn cerita tu. all the best bro.. ade can nak mng ni.. ;)

    ReplyDelete
  8. from the same GA :) ALL THE BEST

    http://walkstatic.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

    ReplyDelete
  9. wah awesome la Fi! takdak sambungan ka?hehe

    ReplyDelete
  10. la giveaway rupanya..tak tengok dah bahagian bawah.hehe

    ReplyDelete
  11. mmg awesome la fi buat. smart! suka sngat masuk blog fi, sebab blog yg lain dari yg lain. :)

    ReplyDelete
  12. tinggal tulisan !

    mula mula bukak link terus scroll , kenapa tajuk link ade teddy bear? lepas tu ade gambaq la tuu...
    rupa rupanya liku hidup teddy bear.. moga berjaya !

    ReplyDelete
  13. Photo manipulation fi tak pernah menghampakan. Cun! Keep up the good work. Sifu,bagi tips sikit macam mana nak mantapkan photo manipulation? Haha

    ReplyDelete
  14. Terima kasih kerana menyertai GA Farisha..Teruskan sharing GA ini untuk peluang memenangi Teddy Bear terbesar ..sebelum tu, dah baca ke entry tentang cara-cara memenangi GA ini??? Meh baca sini -> http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2013/08/tips-menang-ga-saya-nak-teddy-bear-by.html

    ReplyDelete
  15. All the best Fi. Design Fi memang AWESOME. Nak tengok design Fi yang akan datang. Keep up your good artwork!

    ReplyDelete
  16. gaya penceritaan yang menarik fi... gambar dua2 smart! i like it.. >_<

    ReplyDelete
  17. hebat-hebat r gamba Fi buat. kagum~~~~

    ReplyDelete
  18. Salam perkenalan salam kemerdekaan from KakUmmi dari GA SAYA NAK TEDDY BEAR DARI FARISYA, nak takkk...moga success :)
    Jemput singgah blog Kak Ummi :)

    http://ummiainiraz.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Creativenyaaa....kakUmmi sukalaaa.. :)

      Delete
  19. Perhatian kepada peserta Giveaway..Ada syarat terbaru yang perlu dipenuhi sebab ada sponsor baru…Hadiah yang ditawarkan oleh sponsor boleh lihat sini :- http://diarisedetiklebihfarisha.blogspot.com/2013/09/perhatian-peserta-ga-teddy-bear.html

    ReplyDelete
  20. Jm joiN GA ni

    http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/08/menangi-rm25000.html

    ReplyDelete
  21. nice entry dear..gud luck!!

    dr GA yg sama
    http://wanieysqaliefsuka-ga-contest.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

    ReplyDelete
  22. nisa singgah follow sini.. good luck!!
    jemput singgah blog usang ni.. ada banyak ga yg ohsem!!!

    http://nisashahrien.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

    ReplyDelete
  23. Saya bw sini dari :

    http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

    &

    http://solehahshamsuddin.blogspot.com/2013/08/mykad-smart-shopper.html

    ReplyDelete
  24. Hi . kita singgah sini . Hihi :)

    http://farraanuar.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

    ReplyDelete
  25. Assalammualaikum...BW ke sini dari ga yang sama http://akmanakmenang.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html#comment-form

    Good Luck yer, Moga2 kite sama2 Bertuah utk dpt Teddy Bear Besar tu. Aamiin :)

    ReplyDelete
  26. Singgah sini dari segmen yang sama,

    http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/09/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

    Kalau tak keberatan, joinlah GA nie sekali yea,

    http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/09/september-giveaway-by-kasihlestariabadi.html

    ReplyDelete
  27. goodluck. dr GA yg sama :)

    http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/08/giveaway-saya-nak-teddy-bear-by-farisha.html

    ReplyDelete
  28. amazing =) cerita yg menarik... :)

    ReplyDelete