Sunday, October 20, 2013

T-SHIRT DESIGN : GEEK REVOLUTION #1

hakcipta terpelihara 2013

Tiba-tiba, pagi - pagi buta lepas pekena teh tarik terasa di hati mahu design t-shirt. Design kali ini cai cin cai je.Kali ini aku tidak mahu mengenakan warna pada design ini kerana aku masih belum mencapai keberanian tahap maksima pada warna. Mungkin keyakinan aku masih kurang. Perlukan masa untuk pulihkan keyakinan aku dalam duni seni. 

Berkonsepkan seorang budak 'Geek' yang inginkan revolusi dunia geek!. Sentiasa berharap dan terus berharap. Aku pulak berharap dia berusaha. Kejayaan mungkin sukar dicapai tanpa usaha.

Serba sedikit tentang geek dan hipster
http://killerinfographics.com/projects/geek-vs-hipster
p/s : link ni bukan iklan jangan takut

T-SHIRT DESIGN : GEEK REVOLUTION #1

hakcipta terpelihara 2013
Design ini dikenakan pula dengan mockup t-shirt. Akan tetapi aku masih terasa kombinasi dari segi susunan masih lagi perlu dibaiki.

p/s : macam biasa jangan lupa klik nuffnang aku :P

Sekian.

17 comments:

  1. kreatifnya sapa yg buat ni??? hehehehe... klik2 nuff ;)

    ReplyDelete
  2. oshem.. always impress me with ur art..

    ReplyDelete
  3. Tak ada apa yg leh ambe katakan selain OHSEM. Ambe trlalu obses dgn artwork yg ada. Impressive design. Good job!

    ReplyDelete
  4. so smart design..congrats dapat generate idea best ni :)

    ReplyDelete
  5. "Computer is our sunlight" Cool... kata2 pujangga paling mahsyur di alam maya. Muhahaha.

    ReplyDelete
  6. u know what.. this cin cai artwork is too awesome.

    ni baru cincai.. kalau tak cincai..

    tak upaya nak kata apa..



    ReplyDelete
  7. elok tak ada warna jimat kos.. hahaha. tp klo customade tshirt (print full body A3 size) memang lawa ni.

    ReplyDelete
  8. smart dah ni =) btlah bnyak2..pastu bg hdiah tuk segmen..ha3 cnfirm meriah pnye

    ReplyDelete
  9. wow. .reeeaaallllyyy smart la. .
    plis design 1 tshirt utk blogger. .then jual. .msti ada org nk. .muahaha. . :D
    btw i'm a geek. .hahaha. . :P

    ReplyDelete