Saturday, January 25, 2014

DULU LAIN SEKARANG LAIN

Masih aku ingat dahulu kala amat payahlah nak edit-edit ni.Yela kemudahan tak ada, internet pun macam kura-kura yang sedang makan nasi. Sekarang mudah kat internet berlambak tutorial. Tulis je kat google kuar terus. Encik google ni memang pandai buat silap mata. Kan?

Sebenarnya malam ni aku nak buat tutorial tapi takda mood pulak. Mood betul-betul ke laut. Bukan ke laut dah tapi dalam laut dah.

Nampak tak permainan dia.

gambar hiasan
Sekarang mudah pakai Apps je kat play store. Cucuk-cucuk skrin. Nokhorom. Ada jambang dah aku. Kalau dulu kena buat layer sampai beratus-rauts. Manual pulak tuh. Tu kalau yang tahu potosop. Kalau yang pakai paint je. Acano?!. Terburai isi perut. Buasir otak dibuatnya. Tapi sekali tengok gambar ni.

*gelak besar*

Sekian.

14 comments:

  1. jemput join
    http://hunyieda.blogspot.com/2014/01/giveaway-santai-hunyeda.html

    ReplyDelete
  2. hahaha.. manly semacam ni fi.. tahniah.. tumbuh subur jambang tu.. edit kasi rambut rockers taknak? jadi David Bowie ke.. hahaha..

    ReplyDelete
  3. Pergh! hang dah macam pelakon hollywood. hahah

    ReplyDelete
  4. apps apa tu?

    dah nampak kewakdoyokannya..

    ReplyDelete
  5. macam² application ada..mudah! ni nak bagi nampak ke kekdahnya?hehe

    ReplyDelete
  6. ya skrg byak aplcation kat playtion..smua main touch skrin je..memudahkan..tambah2 nak edit gambar

    ReplyDelete
  7. Dan apps mcm ini lah yang buat kita tak cam org alam maya bila berjumpa di alam reality. If you get me. Lol :p

    ReplyDelete
  8. Fuyoo.. nampak real jambang tu (or is it real?). Hmmm.. kawe ada pakai Photoshop gak tapi bab edit muka orang tak berapa pandai. Or maybe, tak sanggup buat...

    ReplyDelete
  9. jambang tu yang cool... hehe...

    ReplyDelete