Wednesday, January 15, 2014

KEJAP JE !

Sudah masuk dua minggu aku kerja.
Banyak sangat aku belajar.

Posing dulu

Bapak arr besar gambar.
.....
.....

Paling aku tak boleh tahan mak bapak masuk ke kedai semata-mata nak beli tablet untuk anak
sedih pedeyy aku dengar mak dia citer.
Tapi riak muka maknya hanya dua benda

YA!

Dua benda je
Senyum dan Gelak

Sama jugak ayahnya.

Aku jugak turut tersenyum.

Senyum kambing.

Maksud aku dua-dua.

Kambing gurun dan Kambing biri-biri.

Mak dia menceritakan. Anak dia buang tablet dalam tong sampah. Itupun lepas mak dia cari dimanakah tablet tersebut.

Sebab?!

" Sloww tak best main "
-anak-

Seingat aku-lah!, Keriangan melihat si ayah dan ibu beli Samsung Tab 3. 

Latest Model.

Untuk
 "Anak"

Jelas tergambar dalam ruang fikiran aku rupa bentuk urat dahi si ayah. Jelas tergambar penat lelah Si ibu dalam senyuman.

Sebenarnya bukan satu kisah tapi banyak kisah.
semua tentang keluarga. Kasihan aku Melihat

Itu baru dua minggu aku kerja.

Walaupun aku hanya bekerja di kedai phone.
Hanya aku seorang melayu yang lain semua cina.
Aku tidak kisah, aku mahu pengalaman.

" Kalau kau orang hormat aku, Aku hormat kau orang darjat tertinggi bhai! "
-khairulsyarafi-

dan 

Satu lagi kawan aku nak pesan.


Ingat!

Sekian!

7 comments:

  1. BAGITAU MAK AYAH DIA.. BUANG JE ANAK TU DALAM TONG SAMPAH! EMO NI.. EMO! haha
    sampai tercapslock komen.

    Atau, mungkin keluarga tu terlampau kaya. Anak tak sempat merasa bernilainya sekeping kertas yg dinamakan wang.

    ReplyDelete
  2. untunglah makbapak kaya sesenang boleh buang tab..hargailah kankung..eh silap..hargai setiap nilai wang ringgit ..bagus jugak tu fi,keja kat mane² pun at least boleh dapat pengalaman.

    ReplyDelete
  3. Kalau ikut style akak memang akak dah lempang budak tu guna tablet. Rosak takpe asal puas hati.. Huh, puas hati aku

    ReplyDelete
  4. hohoho..terkedu..kaya bebenor..boleh dibuangnye tablet begitu saje..

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum.

    Semudah tu je buang..sayangnya.. T__T

    ReplyDelete
  6. First time tengok gambar yang first tu, ingatkan kepala tercabut dari badan, tinggal topi keledar & kepala jer. Hahaha, tak perasang.

    ReplyDelete